Hoe heeft u uw backup geregeld en bent u beschermd tegen dataverlies? Wat? U bent MKB-ondernemer, maar de backup van uw bedrijfsgegevens doet u af en toe…? Of eerlijk gezegd meer niet dan wel…? Ook het gevolg van diefstal, brand of een computervirus wordt vaak onderschat. In één klap kunnen al uw kostbare gegevens verdwenen zijn. De gevolgen zijn vaak niet te overzien, want hiermee kan het voortbestaan van uw bedrijf in het geding zijn! Met een online backup bent u goed beschermd. Uw Fastdata gegevens worden gecodeerd via internet verzonden naar een backupserver. U hoeft zelf niets meer te doen, alles gaat volautomatisch. U hoeft zich, nadat u abonnee bent geworden, nooit meer zorgen te maken over uw backup.

Wat is online backup? Online backup is een vrij nieuw begrip. Het is een technologie die u in staat stelt de backup van uw gegevens op een veilige manier te bewaren op het internet. Online backup vervangt de conventionele manier van bijvoorbeeld tapes en diskettes en kan tevens als extra zekerheid worden toegepast. Wij zorgen ervoor dat u via ons een veilige backup kunt maken via speciaal daarvoor gemaakte software. Voor het gebruik van de software en het maken van online backups heeft u een account nodig en uiteraard een internet verbinding.

Hoe werkt online backup? Zoals u op onderstaande tekening kunt zien werkt online backup vrij eenvoudig. De software die wij bij u installeren maakt van de mappen die u selecteert één ingepakte map. Deze wordt via het internet naar onze FTP server verstuurd en daar opgeslagen. Deze backup wordt ’s nachts gemaakt zodat u daar verder geen last van ondervind. online backup Om uw backup bij ons weer veilig te stellen, wordt er overdag een complete backup gemaakt van de backups die ’s nachts gemaakt zijn op een externe harde schijf. Wij houden in de gaten of de backups netjes gemaakt worden en of deze ook daadwerkelijk goed gelukt zijn. Wij nemen u dus alle zorgen wat betreft de backup uit handen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier of u kunt ons bellen.