Haven

De haven afdeling van FastData heeft alles in zich wat een haven nodig heeft om efficiënt en servicegericht te kunnen werken. Van een passantenhaven voor tien bootjes tot een jachthaven met winterstalling en 1000 ligplaatsen, FastData voorziet in alle automatisering die het runnen van een haven mogelijk maakt.

Scheepsverplaatsingen

Het fastdata haven systeem is een dag systeem dat per dag kan laten zien hoe de haven bezet is. Dit kan zowel in het verleden als in de toekomst. Als klanten aanwezig willen zijn bij het verplaatsen van hun schip van land naar water of andersom wordt de organisatie nogal complex. Hiervoor heeft FastData een effeciënte en eenvoudige tool die de situatie duidelijker maakt en controle geeft over de planning.

Passanten

Passanten hebben de gewoonte om voor het avondeten tegelijk binnen te lopen. Met FastData kunt u door vooraf ingestelde tariefberekening passanten snel een plaats toe wijzen. Geef lengte en breedte van het schip op en FastData plaatst de passant op de eerste vrije locatie, berekent het tarief en print de passantbon met routebegeleiding.  Op deze bon kunnen ook andere artikelen zoals douchemunten, elektra of brandstof worden aangeslagen. Ook kan er een reservering gemaakt worden in de toekomst zodat de havenmeesters in een oogopslag kunnen zien welke plekken er vrij zijn en bezet komen.

Contant geld

Passanten zorgen voor een constante geldstroom. Deze geldstroom wordt in FastData bewijsbaar geregistreerd en sluitend gemaakt.

Optimale bezetting

Bij stalling telt iedere vierkante meter. FastData berekent voor u of er voldoende ruimte in de loods of walplaats is en zal u adviseren waar nodig schepen te wisselen om zoveel mogelijk boten te kunnen plaatsen. Zo realiseert u een optimale bezettingsgraad en kunt u uw afspraken met uw klanten nakomen.

Werkzaamheden

Het gehele traject van winsterstallingsformulier tot het uitvoeren van werkzaamheden is geregeld in FastData. Zelfs afspraken en communicatie met de klant zijn georganiseerd om zo de beste service te kunnen bieden.

Een haven

Voordelen van de haven afdeling:

  • Dag gebaseerd systeem
  • Duidelijk of er zeilboten of motorboten liggen
  • Managen scheepsverplaatsingen
  • Passantenafhandeling
  • Tariefberekeningen
  • Contractenbeheer
  • Verkoop producten
  • Belastingafdrachten